Aankoopvoorwaarden voor WeegschaalBalance.be

Klik op één van onderstaande links:


Algemene voorwaarden voor Particulieren
Algemente voorwaarden voor BedrijvenVoor Particulieren


§1 Gebruik

 1. Onderstaande verkoops – en leveringsvoorwaarden (hierna vermeld als “voorwaarden”) gelden voor verkoop en/of levering van alle diensten/producten (hierna vermeld als “het product” of “de dienst”) van Weegschaal-Balance.be (eigendom van Value Group ApS, Lyreskovvej 7, Bov, 6330 Padborg, Danmark) aan particulieren in Nederland en België (hierna vermeld als “de klant”).
 2. De voorwaarden gelden indien niets anders schriftelijk werd vastgelegd tussen de klant en Weegschaal-Balance.be en ongeacht hoe de overeenkomst werd aangegaan; online, internethandel, e-mail, telefax, telefoon of een andere manier.
 3. Het accepteren van deze voorwaarden is een vereiste voor de aankoop door de klant. Deze laatste wordt aangeraden de voorwaarden nauwkeurig door te nemen.

§2 Bestelprocedure

 1. De overeenkomst wordt hoofdzakelijk aangegaan door een elektronische bestelling door de klant op www.weegschaal-balance.be
 2. Daarnaast kan een overeenkomst ook schriftelijk (hierna vermeld als e-mail) of mondeling (hierna naar verwezen als telefoon) afgesloten worden. Een overeenkomst wordt als gesloten beschouwd wanneer de klant op de koopknop geklikt heeft. Er wordt steeds een orderbevestiging verstuurd. Indien de klant deze niet heeft ontvangen, dient de klant de klantendienst te contacteren.
 3. Wanneer u een bestelling plaatst op onze website stuurt ons systeem automatisch een orderbevestiging naar uw e-mailadres.
 4. Indien u uw bestelling via telefoon, e-mail of op een andere manier plaatst, krijgt u een orderbevestiging via mail van zodra ons personeel een bestelling heeft aangemaakt in ons systeem.
 5. Wij raden u aan om de orderbevestiging direct na ontvangst uit te printen, aangezien deze van pas kan komen in geval van omruiling, herroepingsrecht of garantie.
 6. Wanneer een bestelling uit ons magazijn vertrekt, wordt er een aankoopfaktuur verstuurd naar het e-mailadres van de klant.
 7. Weegschaal-Balance.be houdt zich het recht voor om de op dit moment geldende voorwaarden te wijzigen. De klant is gebonden aan de regels en voorwaarden die van kracht waren op moment van bestelling. De voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten aangegaan tussen Weegschaal-Balance.be en de klant.  Dit zijn de enige voorwaarden en overschrijven alle andere voorwaarden.

§3 Prijzen en betaling

 1. Alle aangeduide bedragen zijn in principe excl. BTW en aangeduid in €, tenzij anders aangegeven.
  Weegschaal-Balance.be streeft er echter naar om ook de bedragen incl. BTW te vermelden onder de bedragen excl. BTW.
 2. Bij Weegschaal-Balance.be kan u van volgende betaalmogelijkheden gebruik maken:
  1. Kredietkaart
   • VISA, VISA Electron, MasterCard, Maestro
    Betaling gebeurt direct bij aankoop.
  2. Bancontact
   • Betaal met de bekende Bancontact
    KBC/CBC payment button
  3. Paypal
   • Betaal met de bekende Paypal
  4. Apple Pay
   • Alleen zichtbaar op apparaten van Apple

 3. Weegschaal-Balance.be gebruikt een betalingsgateway van Icepay Alle kaartdata worden versleuteld verzonden zodat uw gegevens altijd veilig zijn. Indien we niet de hele bestelling kunnen leveren, kan de betaling verminderd worden tot het nieuwe bedrag. We kunnen echter niet het bedrag verhogen indien u één of meerdere producten wil toevoegen. Indien u met kaart betaalt, wordt het bedrag in rekening gebracht van zodra de producten verstuurd zijn.
 4. Laattijdige betaling
  In geval van laattijdige betaling wordt er in overeenstemming met de geldende wetgeving een interest aangerekend.


§4 Levering

 1. Levertermijn
  U vindt de levertermijn terug bij de beschrijving van elk product. Wij leveren de meeste producten binnen de 2-6 werkdagen in België.
  Levertermijnen hangen namelijk af van uit welk magazijn het product verzonden wordt.
 2. Verzendingskosten
  Weegschaal-Balance.be verstuurt alle bestellingen zonder extra verzendingskosten in België.
  Onze producten worden altijd onder verzekering verstuurd.
 3. Er wordt enkel geleverd naar adressen binnen Nederland en België. Voor verzendingen naar andere landen is een specifieke overeenkomst vereist. De klant wordt in dit geval aangeraden om contact op te nemen met Weegschaal-Balance.be voor transporttarrieven en een geschatte leveringstermijn. Weegschaal-Balance.be levert niet aan adressen in andere landen. Indien het bedrijf niet kan leveren binnen de afgesproken termijn wordt de consument onmiddellijk op de hoogte gebracht van de reden en wordt een nieuw tijdstip van levering afgesproken. De consument heeft in dat geval het recht om de aankoop kosteloos te annuleren.

§5 Eigendomsvoorboud en risico

 1. Alle producten die bij Weegschaal-Balance.be aangekocht worden, blijven eigendom van Weegschaal-Balance.be tot moment van verzending. Dit betekent dat het risico van verdwenen of beschadigde goederen bij Weegschaal-Balance.be ligt tot moment van verzending. Met moment van verzending is het moment waarop het product naar u verzonden wordt.
 2. Het risico in geval van retour ligt echter bij u als consument totdat de goederen verstuurd zijn naar Weegschaal-Balance.be.

§6 Herroepingsrecht en retourlevering.

 1. U heeft herroepingsrecht vanaf de dag nadat u, of een door u aangeduide derde partij (echter niet de vervoerder), de producten fysisch in ontvangst neemt. De koper betaalt de transportkosten bij retour van producten onder herroepingsrecht.
  Opgelet: De kost voor een kalibratiecertificaat en verificatie worden NIET terugbetaald aangezien dat een werk is dat manueel uitgevoerd wordt.
 2. Retourskosten
  De koper draait op voor de verzendkosten bij het retourneren van een geannuleerde aankoop. Als de klant de bestelling weigert of zijn pakket niet ophaalt bij de afleverpunt of een verkeerd afleveradres heeft opgegeven, moet de klant de retourkosten betalen plus een administratiekosten van € 10.
 3. De staat van de goederen, verpakkingsmateriaal en verpakking bij het retourneren van goederen
  • Staat van het product: Het product mag worden getest, maar mag niet dermate in gebruik zijn genomen dat het niet opnieuw kan worden verkocht. Als het artikel niet voor dezelfde prijs kan worden doorverkocht, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.
  • Originele verpakking en accessoires: het product moet veilig worden verpakt in alle originele en onbeschadigde verpakking en worden teruggestuurd met alle meegeleverde accessoires en papieren - inclusief handleidingen, batterijen en opladers. In geval van ontbrekende of beschadigde verpakking, accessoires en papieren, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.
  • Verpakkingsmateriaal: wanneer het artikel op de juiste manier in de originele verpakking is verpakt moet het alsnog veilig worden ingepakt, zodat de verpakking zelf of het product tijdens verzending niet worden beschadigd. We raden daarom aan het product in een kartonnen doos te verpakken die overeenkomt met het formaat van het product. Als het artikel niet goed is ingepakt, wat zorgt voor beschadiging aan de verpakking of het product zelf, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.

 4. Waardevermindering
  Het percentage van de waardevermindering wordt bepaald op basis van een algehele beoordeling door onze productexperts die de meeste kennis hebben van de waarde en het verkooppotentieel van de goederen. Er wordt dus een individuele beoordeling gemaakt bij elke aangifte op basis van de staat van het product en eventuele tekortkomingen.

  De volgende voorbeelden van tekortkomingen kunnen worden gezien als indicatieve percentages en zijn afhankelijk van de algehele beoordeling en mate van waardevermindering:

  • Ontbrekende producthandleiding: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Ontbrekende accessoires: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Beschadigde verpakking: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Ontbrekende verpakking: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken

 5. Deel van uw aankoop retourneren
  U kunt delen van een aankoop retourneren. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld twee gewichten in één bestelling hebt gekocht, het mogelijk is om er één terug te sturen. Voor dit type retourzending betalen we echter geen verzendkosten terug.
 6. Retourneren?
  Wilt u uw bestelling retourneren? Volg onderstaande instructies. We hebben een retoursysteem gemaakt waarmee u uw bestelling snel en gemakkelijk kunt retourneren. Vul de velden in het systeem in, zodat we uw retourzending zo snel mogelijk kunnen verwerken.

 7. Ga naar retoursysteem

 8. Software
  Bij aankoop van software, geleverd electronisch of per CD/DVD/USB, vervalt het retourrecht zodra de licentie in gebruik is genomen of de verzegeling is verbroken.

§7 Garantie

 1. U heeft 2 jaar garantie op alle producten.
 2. Procedure
  1. Contacteer de klantendienst en geef uw klacht door – vermeld bestelnummer, product en defect.

  2. Indien het product fouten of defecten bevat, en u heeft uw klacht tijdig ingediend, herstellen wij die fouten of defecten binnen een redelijke termijn. Als blijkt dat dat niet mogelijk is, of wij beschouwen het niet raadbaar om het product te herstellen, nemen wij de verantwoordelijkheid om u een nieuw, foutloos product te leveren na retour van het defecte product. Wij betalen daarbovenop ook eventuele gedocumenteerde onkosten terug die u in verband met uw retour gemaakt heeft. Indien noch herstelling, noch nieuwe levering mogelijk is, betalen wij u de aankoopprijs terug, inclusief onkosten bij retour van het defecte product.
  3. In geval van nieuwe levering of terugbetaling: Onze klantendienst stuurt u een vooruitbetaalde label met daarop het retouradres. Die kleeft u op het paket met het defecte product dat u ons dan retourneert.
  4. Nadat wij het retourproduct ontvangen en onderzocht hebben, sturen wij u een nieuw product. In geval van terugbetaling, storten we binnen 7 dagen het volledige bedrag terug op uw rekening.

 3. Defectmelding binnen redelijke termijn.
  Indien u een klacht heeft over een defect dient u ons daarover binnen een redelijke termijn na ontdekking van het defect te informeren. In het andere geval vervalt het recht om klacht in te dienen. Een vermelding binnen twee maanden nadat u het defect ontdekt heeft, wordt als tijdig beschouwd.
  Indien u ons niet binnen ten laatste drie jaar na ontvangst van het product op de hoogte brengt van een defect, is de klacht niet meer geldig indien wij u geen langere garantie op het product gegeven hebben.
 4. Batterijen – beperkte garantie
  Aangezien batterijen uit zichzelf een beperkte houdbaarheid hebben, is de garantieperiode voor deze beperkt tot 6 maand vanaf aankoopdatum.

§8 Discretie en persoonsgegevens

 1. Persoonsgegevens worden versleuteld bewaard en worden versleuteld verstuurd van en naar het bedrijf.
 2. Gegevensverzameling
  Gegevens worden bijgehouden op www.weegschaal-balance.be. Dit betekent dat een software systeem statistieken bijhoudt die een beeld kunnen geven van aantal bezoekers op de website, waar die bezoekers zich bevinden, op welke items ze klikken, etc. www.weegschaal-balance.be gebruikt die statistiek met als doel de website en de daaraan gekoppelde functies te verbeteren. Bovendien worden enkel de gegevens bijgehouden van die bezoekers die naam, adres en andere gegevens opgeven bij een aankoop op de website of die een gebruikersaccount aanmaken.
 3. De gegevensstatistieken worden ook gebruikt voor marktonderzoek om een beeld te vormen van de gebruiker ten einde de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
 4. Om een overeenkomst te kunnen sluiten met ons via de website dient u volgende persoonsgegevens op te geven: Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres.
 5. Persoonsgegevens worden beschermd tegen extern misbruik en worden behandeld volgens de wetgeving rond bescherming van persoonsgegevens. Weegschaal-Balance.be voldoet aan de PCI DSS vereisten.
  Wij registreren uw gegevens met de bedoeling om u uw bestelling te kunnen leveren. Wanneer wij persoonlijke gegevens verzamelen via onze website, zorgen wij ervoor dat dit altijd gebeurt met uw uitdrukkelijke toestemming zodat u precies weet welke informatie wordt verzameld en waarom. Volgende afdelingen hebben toegang tot geregistreerde data: Administratie, verkoop en marketing, administratie en boekhouding.
  Geregistreerde persoonsgegevens worden versleuteld verstuurd. Gelieve Icepay te contacteren voor info hieromtrent. https://icepay.com/.
  Gegevens worden niet doorgegeven aan derde partijen.
 6. PCI-certificatie
  Onze betalingsgateway, Icepay, is een PCI-gecertifieerde betalinsgateway met een Nederlandse afdeling. De bedoeling van het PCI certificaat is het creëren van een gemeenschappelijke internationale standaard  i.v.m. het hanteren van kredietkaartgegevens. De standaard definieert een reeks vereisten omtrent het bewaren, versturen en hanteren van kaartgegevens  en omtrent de controle op het voldoen aan die eisen. Zowel consumenten als online winkels plukken de vruchten van de verhoogde vereisten omtrent veiligheid als gevolg van de PCI certificatie. Door een aankoop bij een leverancier die PCI gecertifieerd is, vermindert het online risico voor oplichting en zijn gebruikers als klant beter beveiligd.
 7. SSL versleuteling van alle communicatie
  SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol. SSL zorgt ervoor dat gegevens versleuteld worden bij communicatie tussen klant, bedrijf en andere handelspartners. Dit betekent dat onbevoegden geen toegang hebben tot het kaartnummer van de klant tijdens de transactie. De SSL functie bevindt zich in de browser van de klant. Deze functie wordt automatisch geactiveerd wanneer de klant aankopen doet in een online winkel die voorzien is van SSL. De klant hoeft geen extra software te installeren om aankopen te doen onder SSL beveiliging.
 8. Gevoelige informatie wordt niet geregistreerd.
  Wanneer u geregistreerd bent bij Deweexpert.nl heeft u altijd het recht om uw registratie aan te vechten. U heeft ook het recht om op de hoogte gebracht te worden van welke informatie over u verzameld wordt. Dit zijn uw rechten binnen de wetgeving rond bescherming van persoonsgegevens. Een aanvraag daaromtrent kan u naar Weegschaal-Balance.be sturen via e-mail: support@weegschaal-balance.be (Support in het Engels)
 9. Deze mailbox is beschermd tegen spambots en u dient Javascript te aktiveren om deze te kunnen lezen.

§9 Aansprakelijkheid en beperkte aansprakelijkheid

 1. Beperking van aansprakelijkheid
  Weegschaal-Balance.be is onder geen enkele voorwaarde verantwoordelijk voor gevolgschade of tijdelijke schade, inclusief, maar niet beperkt tot misgelopen winst, eisen door een derde partij en/of beschadiging van gegevens.
 2. Productaansprakelijkheid
  Weegschaal-Balance.be is verantwoordelijk voor productaansprakelijkheid volgens de respectievelijke wetgeving. U wordt geacht Weegschaal-Balance.be onmiddellijk schriftelijk te informeren in geval van productschade of indien er een risico op productschade bestaat.
 3. Force majeure
  In geval van uitzonderlijke omstandigheden, buiten de controle van Weegschaal-Balance om, die volgens de aankoopwetgeving als force majeure behandeld worden, houden de verplichtingen van Weegschaal-Balance.be op gedurende de periode waaronder deze uitzonderlijke omstandigheden plaatsvinden. In zulk uitzonderlijk geval heeft u het recht om uw niet afgesloten bestellingen bij Weegschaal-Balance.be te annuleren indien de omstandigheden aanhouden of indien het erop lijkt dat de omstandigheden wellicht langer dan 60 dagen zullen aanhouden. In zulk geval is uw opzegtermijn 14 dagen.
 4. Weegschaal-Balance.be kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor ongemakken buiten onze invloed om, zoals bijvoorbeeld productiestoornissen, blikseminslag, langdurige stroomonderbreking, staking of andere niet te voorziene gebeurtenissen.

§10 Productinformatie

 1. Weegschaal-Balance.be streeft er altijd naar om u zo precies en correct mogelijk te informeren over onze producten, echter onder voorbehoud van drukfouten.
 2. Afbeeldingen op Weegschaal-Balance.be zijn voorbeelden en maken geen deel uit van de overeenkomstbasis.

§11 Klachten

Een klacht i.v.m. een product dat of een dienst die bij ons aangekocht werd kan ingediend worden op het online klachtenportaal van de Europese Commissie. Klachten worden hier ingediend: http://ec.europa.eu/consumers/odr/
In geval van klacht dient u ons e-mailadres mee te geven: support@weegschaal-balance.be (Support in het Engels)


§12 Geldigheid

Deze voorwaarden treden in werking op 22 oktober 2015.
Voor bedrijven§1 Gebruik

 1. Onderstaande verkoops – en leveringsvoorwaarden (hierna vermeld als “voorwaarden”) gelden voor verkoop en/of levering van alle diensten/producten (hierna vermeld als “het product” of “de dienst”) van Weegschaal-Balance.be (eigendom van Væteeksperten ApS, Lyreskovvej 7, Bov, 6330 Padborg, Danmark) aan handelaars, organisaties en overheden in Nederland en België (hierna vermeld als “de klant”).
 2. De voorwaarden gelden indien niets anders schriftelijk werd vastgelegd tussen de klant en Weegschaal-Balance.be, en ongeacht hoe de overeenkomst werd aangegaan; online, internethandel, e-mail, telefax, telefoon of een andere manier.
 3. Het accepteren van deze voorwaarden is een vereiste voor de aankoop door de klant. Deze laatste wordt aangeraden de voorwaarden nauwkeurig door te nemen.

§2 Gegevens, overeenkomst, etc.

 1. De overeenkomst wordt hoofdzakelijk aangegaan door middel van een elektronische bestelling door de klant op www.weegschaal-balance.be. Daarnaast kan een overeenkomst ook schriftelijk (hierna vermeld als e-mail) of mondeling (hierna naar verwezen als telefoon) afgesloten worden.
 2. Volgens de overeenkomst tussen klant en Weegschaal-Balance.be wordt het begin van de overeenkomst beschouwd als het punt waarop Weegschaal-Balance.be de bestelling op zijn server heeft ontvangen en een schriftelijke bevestiging met bestelnummer, naam en adres, betaalwijze, leveringsadres en een kopie van de bestelde goederen/diensten via e-mail verstuurd heeft.
 3. Aanbiedingen van goederen/diensten, prijsinformatie, etc. op de website van Weegschaal-Balance.be of in reclamefolders, catalogussen, etc. dienen enkel als aanzet tot aankoop en zijn daarom niet bindend voor Weegschaal-Balance.be.
 4. De klant wordt aangeraden om de orderbevestiging direkt na ontvangst uit te printen, aangezien dieze nuttig kan zijn in verband met retour of klacht.

§3 Inhoud van de overeenkomst

Weegschaal-Balance.be behoudt zich het recht voor om de geldende voorwaarden te wijzigen. De klant is gebonden aan de voorwaarden die van kracht waren op de besteldatum. De voorwaarden gelden als enige voorwaarden bij overeenkomsten tussen Weegschaal-Balance.be en de klant en overschrijven alle andere voorwaarden.


§4 Garantievoorwaarden

 1. De klant dient het product/de dienst onmiddellijk en ten laatste de dag na ontvangst te controleren en te onderzoeken op eventuele defecten. In geval van schade dient het product of de dienst geweigerd te worden of onder voorbehoud ontvangen te worden door dit aan te geven op de vrachtbrief of terminal. Transportschade is uitwendige en zichtbare schade aan de verpakking.
 2. Weegschaal-Balance.be is enkel aanprakelijk voor herstelling van oorspronkelijke fouten en gebreken volgens de regelgeving die daarop van toepassing is in de aankoopwetgeving. Indien de klant fouten en gebreken vaststelt, dient de klant onmiddellijk een schriftelijke klacht te sturen naar Weegschaal-Balance.be met een verwijzing naar  het betreffende defect. Indien de klant de klacht niet tijdig instuurt, vervalt het recht daartoe.
 3. De garantieperiode is altijd beperkt tot 12 maanden na levering. Na de garantieperiode kan de klant zich niet beroepen op een defect. Voor producten van een derde partij is de garantie van toepassing zoals vastgelegd in de garantiebepalingen van de onderleverancier. Omwisseling of herstelling verlengt de oorspronkelijke garantieperiode van 12 maanden niet.
 4. De aansprakelijkheid van Weegschaal-Balance.be i.v.m. fouten en gebreken is altijd beperkt tot nadat Weegschaal-Balance.be het mogelijk acht om ofwel het gebrek te verhelpen of een vervangproduct te sturen binnen een redelijke termijn.
 5. Weegschaal-Balance.be is niet verantwoordelijk voor fouten en gebreken die o.a. ontstaan zijn door wijzigingen aangebracht door de klant, een herstelling uitgevoerd door een andere partij dan Weegschaal-Balance.be of een servicepartner van Weegschaal-Balance.be.
 6. Weegschaal-Balance.be geeft geen bijkomende garantie zolang dit niet uitdrukkelijk en schriftelijk afgesproken werd. Garantie en serviceverplichtingen, buiten wat uitdrukkelijk en schriftelijk afgesproken werd met Weegschaal-Balance.be, betreffen daarom niet Weegschaal-Balance.be, maar wel de effektieve producent en diens eventuele serviceleveranciers.
 7. Procedure bij garantie
  1. Contacteer de klantendienst en geef uw klacht door – vermeld bestelnummer, product en defect.
   Tel.: 2 808 19 94 (Support in het Engels)
   E-mail: support@weegschaal-balance.be (Support in het Engels)
  2. Indien het product fouten of defecten bevat, en u heeft uw klacht tijdig ingediend, herstellen wij die fouten of defecten binnen een redelijke termijn. Als blijkt dat dat niet mogelijk is, of wij beschouwen het niet raadbaar om het product te herstellen, nemen wij de verantwoordelijkheid om u een nieuw, foutloos product te leveren na retour van het defecte product. Wij betalen daarbovenop ook eventuele gedocumenteerde onkosten terug die u in verband met uw retour gemaakt heeft. Indien noch herstelling, noch nieuwe levering mogelijk is, betalen wij u de aankoopprijs terug, inclusief onkosten bij retour van het defecte product.
  3. In geval van nieuwe levering of terugbetaling: Onze klantendienst stuurt u een vooruitbetaalde label met daarop het retouradres. Die kleeft u op het paket met het defecte product dat u ons dan retourneert.
  4. Nadat wij het retourproduct ontvangen en onderzocht hebben, sturen wij u een nieuw product. In geval van terugbetaling, storten we binnen 7 dagen het volledige bedrag terug op uw rekening.

§5 Retourneren

 1. Bedrijven hebben 7 dagen herroepingsrecht na de dag waarop het bedrijf, of een door het bedrijf aangeduide derde partij (echter niet de vervoerder), de goederen effectief in ontvangst neemt.
  De koper betaalt de transportkosten in geval van retour van goederen onder herroepingsrecht.
  Opgelet: De kosten voor een kalibratiecertificaat en verificatie worden NIET terugbetaald aangezien dat een werk is dat manueel wordt uitgevoerd.
 2. Retourskosten
  De koper draait op voor de verzendkosten bij het retourneren van een geannuleerde aankoop. Als de klant de bestelling weigert of zijn pakket niet ophaalt bij de afleverpunt of een verkeerd afleveradres heeft opgegeven, moet de klant de retourkosten betalen plus een administratiekosten van € 10.
 3. De staat van de goederen, verpakkingsmateriaal en verpakking bij het retourneren van goederen
  • Staat van het product: Het product mag worden getest, maar mag niet dermate in gebruik zijn genomen dat het niet opnieuw kan worden verkocht. Als het artikel niet voor dezelfde prijs kan worden doorverkocht, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.
  • Originele verpakking en accessoires: het product moet veilig worden verpakt in alle originele en onbeschadigde verpakking en worden teruggestuurd met alle meegeleverde accessoires en papieren - inclusief handleidingen, batterijen en opladers. In geval van ontbrekende of beschadigde verpakking, accessoires en papieren, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.
  • Verpakkingsmateriaal: wanneer het artikel op de juiste manier in de originele verpakking is verpakt moet het alsnog veilig worden ingepakt, zodat de verpakking zelf of het product tijdens verzending niet worden beschadigd. We raden daarom aan het product in een kartonnen doos te verpakken die overeenkomt met het formaat van het product. Als het artikel niet goed is ingepakt, wat zorgt voor beschadiging aan de verpakking of het product zelf, dan moet de koper de waardevermindering betalen in de vorm van een verlaagde restitutie. Zie de sectie Waardevermindering.

 4. Waardevermindering
  Het percentage van de waardevermindering wordt bepaald op basis van een algehele beoordeling door onze productexperts die de meeste kennis hebben van de waarde en het verkooppotentieel van de goederen. Er wordt dus een individuele beoordeling gemaakt bij elke aangifte op basis van de staat van het product en eventuele tekortkomingen.

  De volgende voorbeelden van tekortkomingen kunnen worden gezien als indicatieve percentages en zijn afhankelijk van de algehele beoordeling en mate van waardevermindering:

  • Ontbrekende producthandleiding: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Ontbrekende accessoires: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Beschadigde verpakking: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken
  • Ontbrekende verpakking: 25% van het orderbedrag wordt van uw restitutie afgetrokken

 5. Deel van uw aankoop retourneren
  U kunt delen van een aankoop retourneren. Dit betekent dat als u bijvoorbeeld twee gewichten in één bestelling hebt gekocht, het mogelijk is om er één terug te sturen. Voor dit type retourzending betalen we echter geen verzendkosten terug.
 6. Retourneren?
  Wilt u uw bestelling retourneren? Volg onderstaande instructies. We hebben een retoursysteem gemaakt waarmee u uw bestelling snel en gemakkelijk kunt retourneren. Vul de velden in het systeem in, zodat we uw retourzending zo snel mogelijk kunnen verwerken.

 7. Ga naar retoursysteem

 8. Software
  Bij aankoop van software, geleverd electronisch of per CD/DVD/USB, vervalt het retourrecht zodra de licentie in gebruik is genomen of de verzegeling is verbroken.

§6 Vergoedingsaansprakelijkheid

 1. Weegschaal-Balance.be is niet vergoedingsaansprakelijk voor eventuele vertragingen of gebreken bij het product of de dienst. Weegschaal-Balance.be onthoudt zich hierbij van iedere aansprakelijkheid in verband met direct of indirect verlies. Hiermee wordt bedoeld operationeel verlies, misgelopen winst, verloren winst, gegevensverlies en/of ander indirect verlies en kosten in verband met herinstallatie/update etc., ten gevolge van verkochte goederen in defecte staat.
 2. Weegschaal-Balance.be is beperkt productaansprakelijk zoals beschreven in de productaansprakelijkheidswetgeving. Weegschaal-Balance.be onthoudt zich van de aansprakelijkheid voor productschade omwille van andere redenen. De klant dient Weegschaal-Balance.be onmiddellijk te informeren in geval van productschade of indien er een risico bestaat op productschade.

§7 Productinformatie

 1. Weegschaal-Balance.be streeft er altijd naar om u zo precies en correct mogelijk te informeren over onze producten, echter onder voorbehoud van drukfouten.
 2. Afbeeldingen op Weegschaal-Balance.be zijn voorbeelden en maken geen deel uit van de basis voor overeenkomst.

§8 Prijzen en bedragen

Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders duidelijk aangegeven.


§9 Betaling

 1. Betaalwijzes
  1. Betalen met kredietkaart Men kan met kredietkaart betalen bij Weegschaal-Balance.be.
   Wij aanvaarden VISA, MasterCard, VISA Electron en Maestro.
  2. Betalen met faktuur (voor bedrijven) De faktuur wordt per e-mail verstuurd van zodra de bestelling verzonden is. De faktuur wordt ofwel direct door ons uitgevaardigd of door onze partner Midt Factoring. Deze laatste heeft in dat geval het recht om het bedrag te innen. In geval van vragen rond een faktuur van Midt Factoring dient deze laatste rechtstreeks gecontacteerd te worden. Er zal een betalingshandleiding te vinden zijn in de mail en op de faktuur. De betaaltermijn bedraagt 14 dagen. Er wordt een toeslag van 2,75€ aangerekend in geval van betaling met faktuur.
  3. Paypal
   Betaal met de bekende Paypal
  4. Bancontact
   Betaal met de bekende Bancontact
  5. KBC/CBC payment button
   Betaal met de bekende Paypal
  6. Apple Pay
   Alleen zichtbaar op apparaten van Apple

 2. Bij een bestelling van meer dan 30€ (excl. BTW) behoudt Weegschaal-Balance.be zich het recht voor om de kredietwaardigheid van de klant te controleren. Op basis daarvan kan een gedeeltelijk of volledig voorschot van een bepaald bedrag gevraagd worden alvorens de bestelling verstuurd wordt.
  Indien de klant ervoor kiest om op krediet te bestellen, dan neemt Weegschaal-Balance.be contact op met de klant na ingang van de overeenkomst voor verdere informatie rond het betalen van een voorschot.
 3. De klant mag niet afwijken van het aankoopbedrag omwille van andere juridische kwesties. De klant kan zich evenmin beroepen op herroepingsrecht of betaling weigeren op basis van vertraging, klachten of tegeneis aangaande de effectieve levering.
 4. In geval van te late betaling wordt een interest aangerekend in overeenstemming met wetgeving die daarop van toepassing is.

§10 Levering

 1. Leveringstermijn De leveringstermijn vindt u terug op elke productpagina. Wij leveren de meeste producten binnen de 2-6 werkdagen in Holland en België. De leveringstermijn hangt namelijk af van uit welk magazijn het product verzonden wordt. De leveringstermijn aangegeven door Weegschaal-Balance.be is bij benadering en daarom niet bindend voor Weegschaal-Balance.be indien niet uitdrukkelijk op een andere manier afgesproken. Dit geldt voor de volledige bestelling of een deel daarvan.
 2. Transportkosten en risico Weegschaal-Balance.be verstuurt alle bestellingen zonder extra verzendingskosten in België
  Onze producten worden altijd onder verzekering verstuurd.
 3. Er wordt alleen geleverd naar adressen binnen Nederland en België. Voor transporten naar andere landen is er een speciale overeenkomst nodig. In zulk geval wordt de klant aangeraden om contact op te nemen met Weegschaal-Balance.be voor informatie rond transportkosten en geschatte leveringstermijn. Weegschaal-Balance.be levert niet aan het buitenland of buitenlandse ontvangstadressen.
 4. Indien de levering kan niet gebeuren omwille van een fout van de klant, wordt het product in het magazijn van de verkoper bewaard op kosten en risico van de koper. In zulk geval heeft Weegschaal-Balance.be het recht om een vergoeding te vragen voor magazijnkosten, enz.
 5. In geval van vertraging kan de klant de overeenkomst alleen annuleren indien de vertraging meer dan drie weken duurt. In zulk geval heeft de klant enkel het recht om een reeds betaald bedrag terug te krijgen. De klant kan daarom in zulk geval geen andere corrigerende stappen  ondernemen in verband met de geleden vertraging.
 6. Indien het bedrijf kan niet leveren binnen de afgesproken termijn, dient de klant onmiddellijk geïnformeerd te worden over de reden daarvoor en moet een nieuw leveringstijdstip afgesproken worden. De klant heeft in dat geval het recht om de aankoop kosteloos te annuleren.

§11 Discretie en geheimhouding

 1. Persoonsgegevens worden versleuteld bewaard en worden versleuteld verstuurd, van en naar het bedrijf.
 2. Bijhouden van gegevens
  Gegevens worden bijgehouden op www.weegschaal-balance.be. Dit betekent dat een software systeem statistieken bijhoudt die een beeld kunnen geven van aantal bezoekers op de website, waar die bezoekers zich bevinden, op welke items ze klikken, enz. www.weegschaal-balance.be gebruikt die statistiek met als doel de website en de daaraan gekoppelde functies te verbeteren. Bovendien worden enkel de gegevens bijgehouden van die bezoekers die naam, adres en andere gegevens opgeven bij een aankoop op de website of die een gebruikersaccount aanmaken.
  De gegevensstatistieken worden ook gebruikt voor marktonderzoek om een beeld te vormen van de gebruiker ten einde de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
 3. Om een overeenkomst te kunnen sluiten met ons via de website dient u volgende persoonsgegevens op te geven: Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres. Persoonsgegevens worden geregistreerd bij Weegschaal-Balance.be en bewaard door Icepay. Wij registreren uw gegevens met de bedoeling om u uw bestelling te kunnen leveren. Wanneer wij persoonlijke gegevens verzamelen via onze website, zorgen wij ervoor dat dit altijd gebeurt met uw uitdrukkelijke toestemming zodat u precies weet welke informatie wordt verzameld en de reden ervan. Volgende afdelingen hebben toegang tot geregistreerde data: Administratie, verkoop en marketing, boekhouding. Geregistreerde persoonsgegevens worden versleuteld verstuurd. Gelieve Icepay te contacteren voor info hieromtrent. https://icepay.com/ . Gegevens worden niet doorgegeven aan derden. Gevoelige informatie wordt niet geregistreerd.
 4. PCI-certificatie Onze betalingsgateway, Icepay, is een PCI-gecertifieerde betalinsgateway met een Nederlandse afdeling. De bedoeling van het PCI certificaat is het creëren van een gemeenschappelijke internationale standaard  i.v.m. het hanteren van kredietkaartgegevens. De standaard definieert een reeks vereisten omtrent het bewaren, versturen en hanteren van kaartgegevens – en omtrent de controle op het voldoen aan die eisen. Zowel consumenten als online winkels plukken de vruchten van de verhoogde vereisten omtrent veiligheid als gevolg van de PCI certificatie. Door een aankoop bij een leverancier die PCI gecertifieerd is, vermindert het online risico voor oplichting en zijn gebruikers als klant beter beveiligd.
 5. SSL versleuteling van alle communicatie SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer en is een beveiligingsprotocol. SSL zorgt ervoor dat gegevens versleuteld worden bij communicatie tussen klant, bedrijf en andere handelspartners. Dit betekent dat onbevoegden geen toegang hebben tot het kaartnummer van de klant tijdens de transactie. De SSL functie bevindt zich in de browser van de klant. Deze functie wordt automatisch geactiveerd wanneer de klant aankopen doet in een online winkel die voorzien is van SSL. De klant hoeft geen extra software te installeren om aankopen te doen onder SSL beveiliging.
 6. Wanneer u geregistreerd bent bij Weegschaal-Balance.be heeft u altijd het recht om uw registratie aan te vechten. U heeft ook het recht om op de hoogte gebracht te worden van welke informatie over u verzameld wordt. Dit zijn uw rechten binnen de wetgeving rond bescherming van persoonsgegevens. Een aanvraag daaromtrent kan u naar Weegschaal-Balance.be sturen via e-mail: support@weegschaal-balance.be (Support in het Engels)
  Deze mailbox is beschermd tegen spambots en u dient Javascript te aktiveren om deze te kunnen lezen.

§12 Eigendomsvoorbehoud

 1. Weegschaal-Balance.be behoudt het eigendomsrecht op het product zolang het volledige bedrag van het bestelde product niet verkregen werd.
 2. Voordat het eigendomsrecht naar de klant wordt doorgegeven moet het product op een verantwoordelijke manier worden bewaard. Beschadigingen op het verkochte product, buiten de gebruikelijke slijtage, worden vergoed door de klant. Bovendien dient de opslag waar het product zich bevindt door de klant verzekerd te zijn tegen brand, diefstal en waterschade en dit voor de volledige waarde van het product. De klant verbindt er zich toe om, zonder schriftelijke toestemming van Weegschaal-Balance.be, niet over het product te beschikken op een manier waardoor het afbreuk doet aan de veiligheid van het product. Dit gelt inclusief, echter niet beperkt tot, het verpanden, verhuren of uitlenen van heet product.

§13 Betwistingen

 1. Jurisdictie
  De bevoegde jurisdictie is die van de effectieve locatie van Weegschaal-Balance.be.
 2. Wetgeving van toepassing
 3. In geval van betwisting volgt Weegschaal-Balance.be de aanbevelingen van De Consumentbond (Nederland) en Testaankoop (België).

§14 Geldigheid

Deze voorwaarden treden in voege vanaf 22 oktober 2016.